Vernazza anses af mange turister for at være "Perlen" - den mest charmerende af de 5 landsbyer i Cinque Terre, beliggende som den fjerde landsby på vej nordpå ...

Vernazza har den eneste rigtige havn i Cinque Terre, har ikke nogen biltrafik og er stadig en af de sandeste "fiskerbyer" den italienske riviera.
Vernazza blev grundlagt omkring 1000 e.Kr. og blev regeret af Republikken Genova i starten af 1276. Landsbyens historiske rigdom fremgår af den elegante stil af sine huse og gader, som er dekoreret med tårnformer, åbne gallerier, raffinerede arkader og udførlige døråbninger. 

Landsbyen er omgivet af meget stejlt terrasserede olivenlunde, som siges at producere blandt de fineste olivenolie i landet. Landsbyen er domineret af resterne af "castrum" en række middelalderlige forter, som går
tilbage til det XI århundrede, bl.a. med et cylindrisk slot og tårn. Det bebyggede område består af separate huse i en enkelt central gade og vinkelrette stejle trapper kaldet "arpaie". 

Det vigtigste historiske objekt er Santa Margherita di Antiochia (St.Margaret of Antioch), en romersk-Genovese stil kirke, hvis konstruktion går tilbage til det XIII århundrede, en anerkendt en middelalderlig konstruktion og en renæssance.
Vernazza er et hyggeligt, lille sted med en befolkning omkring 1.000.

Vandreturen nordvest fra byen til Monterosso (eller omvendt) efterlader uforglemmelige minder om utroligt smukke klipper og udsigt udover havet.
Vandreturen tager ca. 90 minutter hver vej, men man kan vandre den ene vej og f.eks. tage lokaltoget tilbage.

Kontakt

Forespørgsel på leje af en feriebolig, eller supplerende spørgsmål - send en e-mail eller ring - besvares alle ugens dage også aften.

Kontaktinfo

Tel: +45 4848 1989 Cell +45 2332 7440

Email: info@ferieboligeritalien.dk